Lang bericht

R E T R E A T Yoga & Ayurveda 2018

Je voor even los maken van je ‘normale leven’, om vaste patronen en overtuigingen in je denken en doen te onderzoeken (en uitvergroot te zien), uit je comfort zone te komen, en veel stil te zijn, op te ruimen, te verteren en te transformeren, dat is een retreat…..

Veel mensen denken de tijd te hebben op retreat om dingen te overdenken en op te lossen.
Wat er in werkelijkheid vaak gebeurd is dat het stiller wordt, en je vaak bijna ‘gedachtenloos’ wordt. 
Wat niet handig is als je dingen op wilt lossen vanuit het intellect : )
En dan gebeurd het, heel zacht hoor je een andere stem. Niet van het ego of het intellect, maar van het zuivere weten, intuïtie, hart….. hoe je het maar noemen wilt.
Het is een reset, Svastha noemen we dat in de Ayurveda, wat letterlijk betekend ‘in je eigen kracht staan’. Dat is een retreat……

Dus juist ook nu, nu we terug zijn, blijf veel stil, blijf luisteren, blijf in verbinding…… de retreat is nog niet voorbij…… kies 2 momenten op een dag…… asana, pranayama, mediteren….. ach jullie weten het wel…. blijf elke dag even stil en zoek de verbinding met wie jij werkelijk bent. Dat is een retreat…….
en zoveel meer…..

Be peace, be love Gitty de Gier

Door de elementen, aarde, water, vuur, lucht en ether, kunnen we onszelf beter leren begrijpen. 
Dat is waarom ik er zo door gefascineerd ben. 
Niks heeft mij meer doen beseffen dat wij ook gewoon natuur zijn en dat alles van elkaar afhankelijk is. 

In de yoga kennen we het, ook doordat elk element weer een bijhorend chakra ( energiepunt in ons lichaam ) heeft. 
In de Ayurveda erkennen ze dat elk mens net even een andere samenstelling heeft van de verschillende elementen, wat dan weer tot uiting komt in de doshas. Wat is jouw ware natuur en hoe goed ben jij nog in balans met dat wat is? En hoe stuur je bij? 
Zoveel te ontdekken over jezelf met behulp van de elementen. 

De retreat op Tenerife en de cursus Ayurveda zitten vol. 
Volgend jaar komt er in ieder geval weer een lang weekend retreat en meer workshops en cursussen. Voor dit jaar heb ik voor de workshop met Irene nog 4 plekjes. Hier verbinden we de elementen met yoga, ayurveda, meditatie en mantra’s. 

Wil je op de hoogte blijven, volg mij dan op Facebook: 
Be peace, be love : )

Yoga. Yoga day today. 
In mijn tweede jaar van de kunst academie spijbelde ik elke donderdag ochtend om te gaan studeren bij mijn raja yoga docent Francis. Ik wilde weten waarom we geboren werden, en waarom we ook weer doodgaan. Waarom zat ik in dit lichaam? 
Nu inmiddels 25 jaar later, is mijn liefde voor yoga alleen maar gegroeid en deel ik met liefde wat ik, als eeuwige student, heb geleerd en ervaren. 
Ik hou zoveel van yoga, de teachings, de traditie, mijn leraren, de tools die het mij geeft in de vorm van asana, pranayama, meditatie, dat ik bijna uit elkaar barst van dankbaarheid 🙏🏻 Thank you, Thank you, Thank you…… allleen maar liefde, be peace xxx

Laatste avond voor ik weer terug ga naar Nederland. 10 dagen stil geweest, naar binnen gekeerd, niet gelezen, niet geschreven. Alleen maar zitten, met mijn ogendicht, en als pauze steeds dezelfde ronde gelopen door de prachtige tuin met uitzicht op een berg. Wat heb ik mij verveeld, en wat was er veel onrust in mijn lijf en hoofd. Zo moeilijk om de plek van vrede en gelijkmoedigheid te vinden, ik kon niks doen of veranderen aan mijn situatie. Ik zat daar, vast, achter een hek. Dus ik moest het wel vinden, diep van binnen. Er viel niet te vluchten. Had ik blijven vechten tegen dat gevoel van onvrede en eenzaamheid, dan was ik denk ik gek geworden. We mochten zelfs 4 uur per dag helemaal niet bewegen. Alleen doodstil zitten, en nergens, op geen enkele prikkel, dus ook kriebel aan je oor, niet reageren. Tja, dan oefen je wel gelijkmoedigheid, en leer je van binnen uit dat alles steeds veranderd. Niets blijft zoals het is. En als je niet meer reageerd op elke prikkel, en niet meer zoekt naar geluk door