21 dagen Online detox coaching


Online detox coachingsprogramma

Binnen de Ayurveda reinigen we twee keer per jaar met een simpel, smakelijk, rijst gerecht met veel groente en soep. Dit geeft onze agni (vuur/spijsverteringsvuur) de kans om op te ruimen. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Alles wat je eet, maar ook wat je meemaakt aan indrukken, moet goed ‘verteert’ worden. Gebeurd dat niet, dan blijft er een toxisch residu achter wat we ama noemen voor het lichamelijk gedeelte en ‘sticky stuff’ voor het emotionele gedeelte.

Je ziet in deze korte uitleg het holistische denken van Ayurveda al terug. Body, mind & soul. Niets staat los van elkaar, en het een zal het ander dus ook altijd beinvloeden. Voelen we angst, gaan we voorbeeld zweten of krijgen pijn in ons buik. 

Zijn er gevoelens en emoties die er niet mogen zijn, of heb je ze niet verwerkt, dan plakken ze soms letterlijk aan je lichaam als bijvoorbeeld pijn in je gewrichten of enorme graving naar zoet eten. 

Juist dit maakt reinigen met Ayurveda zo bijzonder mooi en diep. Het gaat veel verder dan wat je wel of niet mag eten. Het gaat om een lichaam krijgen die bij jou past, met een opgeruimd hoofd, en een vreugdevol hart. 

Veel mensen zijn de werkelijke connectie met hun hart kwijt geraakt. Ze horen wel het zachte fluisteren, maar weten er niet meer naar te handelen. Juist dit gedeelte heeft mijn allergrootste passie. Alleen in ons hart ligt onze waarheid, het verhaal wat door ons vertelt mag worden in dit leven. Leef je vanaf die plek dan is er een innerlijke wijsheid die onwankelbaar is. Niemand brengt je daar dan meer van af, en alleen dan kan je ook andere onvoorwaardelijk liefhebben. 

Voor wie?

Nog nooit iets gedaan of gehoord van Ayurveda? Geen probleem! Juist niet, voor jou zijn waarschijnkijk de grootste stappen te maken. Er zal een wereld van 5000 jaar oude kennis voor je opengaan.

Bekend met ayurveda? Fantastisch, dit programma is praktisch en we gaan het echt doen! 

Heb je al een cursus of retreat met mij gedaan? Juist, met support voel je de warmte van de groep, ben je extra gemotiveerd, krijg je persoonlijke begeleiding, en ga je waarschijnlijk net dat laagje dieper. 

Wat het programma inhoudt?

  • Een duidelijke uitleg over de gunas Sattva, Raja en Tamas, waarvan Sattva het meest zuivere en vredige is. Binnen de voeding gaan we dan ook Sattvisch eten. Er is een voorbereiding van 10 dagen waar je per dag meer leert over voeding, pranayama, meditatie, en het ook werkelijk toepast.
  • 4 dagen intensief reinigen met speciefieke gerechten uit de Ayurvedisch keuken. Je krijgt duidelijke recepten, waarbij het persoonlijke advies voor de een net iets anders kan zijn dan voor de ander. De gerechten zijn eenvoudig te maken, niet kostbaar, en John zal in een video heel duidelijk laten zien hoe je het maakt. 

Als je van plan bent te gaan reinigen, kijk dan of je ruimte kan maken in je agenda. Spreek minder af, zodat er tijd en ruimte is voor jou.

Naast elke dag een korte video van mijn kant, zal deze dagelijkse mini lecture je inspireren bepaalde dingen te intregreren. Elke dag een stapje verder. De journalling ( zelfonderzoek), de pranayama, de meditaties, yoga nidra, abhyanga (zelf massage) maar ook het anders kijken naar voeding. Geef jezelf de rust om er volop van te genieten.

Dit is een groot cadeau voor je lichaam, maar het zal je verbazen hoe het zachte fluisteren van je hart opeens een duidelijke stem gaat krijgen. 

Dit programma is een onderdeel van onze missie iedereen mee terug te wandelen naar een gezond, liefdevol, vredig en misschien wel vooral vreugdevol leven

Nieuwe data?

We beginnen met de volgende groep op 1 Januari tot en met 14 Januari 2022

.

.