Intentie retreat


Intentie retreat 2024

12 – 14 januari 2024

Begin dit jaar in verbinding met jezelf in Het lichthuis met Gitty en Loed – Zandvoort aan zeeINTENTIEVOL LEVEN MET YOGA & AYURVEDA


Geef geïnspireerd richting aan je leven en begin 2024 met intentie. Hoe kan je de afleidingen van het leven weerstaan als je niet weet waar je prioriteiten liggen en constant blind je vind-ik-leuks en dislikes volgt. Wat voor dag wil je hebben? Hoe wil je je voelen? Wat maakt je gelukkig?  Waar je aandacht gaat, prana (energie) gaat.

Dit is een organisch Ayurveda retreat. We gaan heel veel delen, maar we gaan het vooral met elkaar doen. Een heerlijk begin van het nieuwe jaar.

BEGIN NU

Elke ochtend worden we opnieuw geboren. Elke dag kunnen we andere, meer ondersteunende keuzes maken. Wie we zijn, waarom we hier zijn en wat echt belangrijk voor ons is in dit leven, dat zou een belangrijke plek in moeten nemen. Leven we nog een leven in lijn met ons hart? Wat is belangrijk voor jou?

Wat wil je in jouw leven nog waarmaken? Wanneer je een gevoel en visie voor je leven hebt, dan heb je ook een drive om daar het werk voor te doen.
Samen gaan we op onderzoek om daarna te kijken hoe we het kunnen vertalen naar een praktische, dagelijkse realiteit. In plaats van misschien wel tien plannen kun je ook gaan voor maar twee plannen. Voel de rust om daar vervolgens je leven omheen te plannen. 

YOGA

Verwacht een rijke yoga-beoefening, waarin onze diverse studies van yogavormen worden verweven. In de ochtend doen we een meer yang gerichte practice, om aan het eind van de middag weer naar binnen te keren met een yin/restorative. De yoga is ondersteunend aan het schrijven van jouw duidelijke intenties voor 2024

Daarnaast leer je verschillende vormen van pranayama en kriyas (adem oefeningen) waar je thuis mee door kan gaan.. Ook bieden we verschillende vormen van meditatie aan, zodat jij een vorm vindt die bij jou past. Vind elke dag die stilte en plek in jou om te verbinden. Herinner je elke dag weer waar jij voor leeft.

HANDVATEN

De eeuwenoude kennis van yoga en Ayurveda gaan ons de handvaten geven. We gaan kijken naar ondersteunde rituelen en routines en hoe je elke dag weer een intieme verbinding kan creëren met jezelf. Juist hierdoor krijgen je diepste verlangens focus. 

Door het jaar (en daarna hopelijk elke dag) met helderheid en focus te beginnen, ga jij aantrekken waar je zo naar verlangt. Tapas, vurige discipline,  ingezet op het hoogste doel.

CEREMONIES

Voor er iets nieuws kan ontstaan, is het ook goed om op te ruimen. We planten dan ook niet alleen maar nieuwe zaadjes, maar ruimen ook op wat niet meer nodig is door journalen, wisdom talks, ademsessie en een vuur ritueel.

Loed heeft hierbij een hele heldere kijk op wat er gebeurd als je dingen zet tussen jou en vrijheid / vreugde en weet dit ook heel goed te begeleiden. Gitty weet altijd wel een manier te vinden om te wijzen naar het licht wat jij werkelijk bent.

In de zaterdag avond sessie en closing ceremonie bezegelen we wat is opgekomen vanuit ons hart. Het zal je verbazen dat dat soms totaal niet is wat je had gedacht. Nieuwe inzichten en gewoon een heerlijk, intiem en warm weekend.


WAT BIEDT DIT RETREAT JOU?


Alles wordt tot in de detail voor je verzorgd. Boek eventueel enkel nog een Ayurvedische massage* en geniet vanaf €545,- p.p. van:

  • 2 overnachtingen in de prachtige kerk van Het Lichthuis
  • Yoga sessies, passende pranayama en meditatie
  • Meerdere lectures
  • Maaltijden van een Ayurvedisch gespecialiseerde kok
  • Alle drankjes, waaronder de Ayurveda dranken
  • Toegang tot de sauna van Het Lichthuis

*De Ayurvedische massage wordt gegeven door Claudia en is te boekenvia het lichthuis zelf


HET PROGRAMMA


DAG 1: VRIJDAG

10:00 Aankomst
11:00 Opening en workshop intentie vol leven met yoga en Ayurveda
13:00 Lunch / neem een massage of geniet van de sauna, een strandwandeling of het lichthuis zelf.
16:00 Opruimen met een diepgaande ademsessie
18:00 Ayurvedische maaltijd 
20:00 Restorative yoga en Vuur ritueel
22:00 Golden milk (Ayurvedisch drankje)

DAG 2: ZATERDAG

08:30 Yoga, pranayama en meditatie
10:00 Ayurvedisch ontbijt 
11:00 Sharing in yoga shala
13:00 Ayurvedische lunch / vrije tijd / strandwandeling / sauna / massage
16:00 Nieuwe intenties zetten / mix van yin yoga / geleide meditatie / schrijven
18:00 Ayurvedische maaltijd
20:00 Restorative yoga

DAG 3: ZONDAG

08:30 Yoga, pranayama en meditatie
10:00 Ayurvedisch ontbijt 
11:00 Laatste sharing en rituele closing cirkel
13:00 Ayurvedische lunch
13:30 Ruimte om de tassen achter te laten en nog een strandwandeling te maken of een massage te nemen.