Yoga en Ayurveda pagina


Kennis – zelfinzicht – voeding – leefstijl en beweging

Onze toekomst ligt in onze dagelijkse routines, denken en handelen. Er is een oceaan aan kennis en die staat ter beschikking voor jou.


Yoga

Met yoga leren we onszelf – ons lichaam – wat we voelen en wat we denken – wat we aan dromen in ons hart dragen – wat we willen delen – te observeren.

Yoga gaat zoveel verder dan de houdingen op de mat. We leren onszelf ten diepste kennen. Een spannend en mooi avontuur.

Het pad van yoga is achtvoudig. Alle acht taken kunnen tegelijk bestudeerd en beoefend worden. De rijkdom van het yogapad zal in elke yogales, workshop, cursus, lezing en retreat voelbaar zijn.

Elke beweegreden om te beginnen met yoga heeft evenveel waarde. Of het nu rugklachten zijn, een druk hoofd of een verlangen naar een hogere verbinding. De diepte van wat je terugkrijgt als je trouw je beoefening doet, in welke vorm dan ook, is meer dan wat je ooit kan vermoeden.


Ayurveda biedt naast yoga een diepgaand begrip van ieders unieke lichaam, mind en bewustzijn. Kennis in combinatie met juist handelen is de basis voor gezondheid en geluk.


Wat is Ayurveda?

Ayurveda is het leidende licht om een ​​perfecte balans en harmonie te behouden op onze reis naar heelheid. Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. Deze ‘levenskunst’ is naar schatting meer dan 5000 jaar oud. Je zou kunnen zeggen dat Ayurveda de wetenschap van een lang en gelukkig leven is. 

Zoals ze in het Westen geneeskunde studeren, zo studeren ze in het Oosten Ayurveda. Ayurveda onderscheidt zich van geneeskunde door de holistische denkwijze. Onze gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte; het is een dynamische staat van harmonie tussen ons fysieke lichaam, mind en bewustzijn.

.

Hoe werkt Ayurveda?

Ayurveda gaat over het leven in harmonie met de natuurwetten. Alles is met elkaar verbonden en alles wat we meemaken en/of tot ons nemen heeft invloed op ons. Door ons hiervan bewust te zijn, en te weten hoe terug te sturen, behouden we een innerlijk evenwicht. 

Ayurveda kijkt daarbij naar het individu en zijn unieke behoeften en erkent dat er niet één universeel dieet of levensstijl is die altijd bij iedereen past.

Met een klein beetje meer kennis kan je direct een groot verschil maken. Dat is het grote kado dat yoga en Ayurveda ons kunnen geven.

Kennis van jouw constitutie/prakruti geeft je de wijsheid hoe om te gaan met jouw specifieke voertuig in dit leven. Wat heb jij nodig om gelukkig en gezond te blijven? Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten en talenten die meegegeven zijn om jouw levensdoel vorm en inhoud te geven? Ga je mee op avontuur?