Mandala de Masca retreats


Het achtvoudige pad van Yoga

Nieuwe data – verwacht in 2025

Yoga Retreat midden in de prachtige natuur van TenerifeRETREAT TENERIFE


Ben je geïnteresseerd in het volledige pad van yoga en wil je yoga meer integreren in je dagelijks leven? Geniet van een prachtige omgeving en stilte en kom naar dit retreat.

MANDALA DE MASCA

Gelegen boven de Masca kloof van Tenerife gaan we een week lang de diepte in met Yoga. Voor de vijfde keer gaan we met een retreat naar Tenerife.  

Mandela de Masca ligt op de mooiste plek van Tenerife. Ik ben hier zo graag om de teachings, yoga en liefde voor natuurlijk eten te delen. Midden in de natuur, in een heerlijk warm klimaat, kun je ontspannen en op avontuur naar binnen.

YOGA

Verwacht een rijke yoga-beoefening, waarin mijn diverse studies van yogavormen worden verweven. In de ochtend doen we een meer yang gerichte practice, om aan het eind van de middag weer naar binnen te keren met een yin/restorative/nidra practice.

Daarnaast leer je verschillende vormen van pranayama en kriyas (adem oefeningen) waar je thuis mee door kan gaan.. Ook bied ik verschillende vormen van meditatie aan, zodat jij een vorm vindt die bij jou past.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Dit is een retreat wat je elk jaar zou willen doen en dat ook veel langer zou mogen duren. Door een puur en teruggetrokken leven te leiden in de natuur, geef je je practice en spirituele beoefening volledig aandacht en daarmee verdieping.

Weg uit je eigen omgeving en het vele moeten, vind je hier de tijd en ruimte om het ook te verwerken en een plek te geven. Blijf gewoon eens een uurtje in een hangmat liggen na een les en zie wat er bovenkomt.

We bieden veel, maar je bent altijd vrij eens iets over te slaan.

ACHTVOUDIGE PAD

Ondersteunend aan dit proces zijn er lectures gewijd aan de filosofie – het 8-voudige pad – van yoga. In het westen denken we bij yoga vaak alleen aan de derde stap binnen het ACHTVOUDIGE PAD van yoga, namelijk de houdingen. Maar hoe zit het nou precies met alle 8 de stappen die de basis voor yoga vormen en hoe integreer je dat in je leven op dagelijkse basis. Hierbij wordt de zusterwetenschap Ayurveda niet vergeten.

Verder besteden we in het middagprogramma tijd aan yogatechniek, energetische adjustments, ademhalingsoefening (pranayama) en meditatie.


WAT BIEDT DEZE REIS JOU?


Met de retreat wordt alles tot in de detail voor je verzorgd. Boek enkel een vlucht* en transfer** voor jezelf en geniet

 • 7 nachten accomodatie bij Mandala de Masca
 • 3 “Garden-to-table“ maaltijden per dag
 • natuurlijke bites in de middag
 • heerlijke verfrissende natuurlijke drankjes
 • koffie en thee
 • Yoga, pranayama en meditatiesessies
 • Op woensdag is er vrijblijvend de mogelijkheid om te mediteren op de vulkaan El Teide met een waanzinnig uitzicht. Na het ontbijt in de natuur, rijden we door naar een hippie strandje voor een duik in de zee en lunch op het strand. Kosten voor deze dag incl. alle maaltijden € 45,- p.p (non-profit)
 • Of ga woensdag voor de wandeling door de Masca kloof, boot en taxi € 35,- p.p (non-profit)
 • Om er zeker van te zijn dat we samen als groep naar het mooie Tenerife kunnen afreizen, vragen we je om in overleg met ons een vliegticket te boeken. De volgende vluchten hebben we voor deze retreat op het oog:
  – Vliegmaatschappij Transavia: Amsterdam – Tenerife-Sud Zaterdag
  – Vliegmaatschappij Transavia: Tenerife Sud – Amsterdam, Zaterdag


** Het is mogelijk om voor € 40,- p.p. een transfer te boeken van vliegveld Reina Sofia Sur naar Mandala de Masca en weer terug. Dit is op basis van 4 personen in een taxi en het Mandela de Masca busje. Een individuele transfer kunnen wij uiteraard ook tegen geldend taxitarief ( 45 minuten) verzorgen. Je kan ook een auto huren.


HET PROGRAMMA


DAG 1: Zaterdag

Programma volgt nog.